Loading…

Üdvözlünk az oldalon!

ESL Magyar szekció

Dev Blog: Pick & Ban

A 6th Invitational-on bejelentett Pick&Ban teljesen meg fogja változtatni az egyes meccsek operátor választási folyamatát és sokféle új taktikát fog hozni a competitive Rainbow Six-be. A Pick&Ban custom game beállítási opcióként fog bemutatkozni a Year 3 Season 2 indulásakor, kiemelt feature lesz a Rainbow Six Pro League Season 8 és a hivatalosan támogatott community eventek alatt. Amíg hozzáférhető lesz a legutolsó Test Servereken, addig a fejlesztők biztosak akarnak lenni benne, hogy a részletek rejtve maradnak.

Mi a Pick&Ban?

A Pick&Ban egy új játékelem lesz amit a játékosok aktiválhatnak, amikor custom game-t indítanak. Lényegében a Pick&Ban egy kihívás központú feature, ami egy új bannolási mechanikát mutat be, minek hatására két Támadó és két védekező operátor nem lesz elérhető a meccs teljes időtartama alatt.
A funkció célja, hogy elmélyítse a játék stragétiai elemeit azáltal, hogy módosítja a meccs alatt elérhető operátorok számát, lehetővé téve ezzel a játékosoknak, hogy megalkossák a saját metájukat.
Például, ha egy adott operátor számottevő fenyegetést jelent, ez lehetőséget ad a játékosoknak saját stratégiák kidolgozására. A fejlesztők azt is számításba vették, hogy lehetőséget adjanak a játékosoknak az ellenfelük stratégiájának ellensúlyozására. Az egyik csapat elhatározhatja, hogy nem azért banol egy operátort, mert erősek vele, hanem mert az ellenfelük jobban játszik az adott karakterrel.

Pre-Match
Set-up

Először is indítanod kell egy custom gamet, aztán a beállítások között meg kell keresned a match settings részt. Innen aktiválhatod, vagy deaktiválhatod a ban feature-t. Ki kell választanod a ban phase idejét is! Ahhoz, hogy a Pro League beállításokat használd, be kell állítanod egy hatodik picket is, valamint ki kell választanod ennek a picknek az idejét is. Végezetül állítsd az objective rotation-t, rounds won-ra.

Ban Phase

A Ban Phase alatt a csapatok felváltva banolnak támadókat, majd védőket az adott mapon a következő sorrendben:

  1. Védekező csapat banolja az első támadót
  2. Támadó csapat banolja a második támadót
  3. Támadó csapat banolja az első védőt
  4. Védekező csapat banolja a második védőt

A Ban order hívatott megakadályozni, hogy az a csapat, amelyik az első oldalon kezd, a másik fél számára kritikus operátor párosokat lockoljon. Például: az a csapat, amelyik támadó oldalon kezd, mindig a második támadó operátort banolhatja és a védekezők mindig a második védekező operátort lockolhatják.
Van rá lehetőség, hogy Hibana és Thermite is banolva legyen az egész meccs alatt, de a fejlesztők úgy érezték van egy bizonyos stratégia ennek ellensúlyozására. Az a csapat, amelyik a második breacher karaktert banolja, támadó oldalon kezd és komoly kihívással néz szembe a következő öt körben, lehetőséget adva ezzel a másik csapatnak komoly előny kiépítésére. Ha van egy különleges elképzelésük, ami nem tartalmaz metal breachereket és úgy gondolják ezek nélkül is képesek köröket nyerni, az egy használható stratégia lehet. Azonban mindkét csapat csak egy operátort banolhat oldalanként, tehát egyik csapat sem kényszerítheti a másikat metal breacher nélküli metával játszani.
Itt jegyeznénk meg, hogy amíg az operátor ban-ok a meccs teljes időtartamára vonatkoznak, a 6. pickek ugyanúgy szabadon választhatóak minden kör elején!

Spawn és Site választás

A ban phase után a támadók kiválasztják a spawn pozíciójukat, a védők pedig a bomba helyét.

Pick Phase

Mindkét csapat kiválasztja az operátorait azután, hogy a spawn pozíció és a bombsite meg lett határozva. Itt nem sok minden változott, de a csapatok annak tudatában választhatják ki operátoraikat, hogy hol fognak védekezni, valamint honnan fognak támadni

Meccs közben
Reveal phase és a hatodi pick

A Pick phase-t követően mindkét csapat operátorai felfedésre kerülnek, ezzel minden játékos tudomást szerez az ellenfelük csapat összeállításáról. A Reveal-t követően mindkét csapat aktiválhat egy hatodik pick-et, ami egy lehetőség valamelyik operátoruk újra választására. Ennek a hatodik picknek az ellenfél nincs tudatában, azt sem fogják tudni ha egy operátor kikerült az ellenféltől, arról nem is beszélve, hogy konkrétan melyik.
A gyors gondolkodás és jó döntés hozó képesség kulcs fontosságú a hatodik pick esetében, a játékosok igyekeznek majd félre informálni ellenfelüket, mialatt megpróbálják megérteni azok stratégiáját. Blöff, alkalmazkodó képesség, változatosság mind részei ennek a folyamatnak.

Round rotation

Az esport beállításokon egymás után öt támadó kör és öt védekező kör lesz. A csapatok nem fognak oda-vissza cserélődni a támadó és védekező körök között. Az első csapat, aki megnyer hat kört győzött! Mindkét csapatnak szüksége lesz így is egy kör megnyerésére az ellenkező oldalon, ezért ez inkább egy folyamatbeli változás lesz, mint központi játék elem változás. Például, ha a csapatok oda-vissza cserélgetik a támadó köröket, az a csapat nyeri a meccset, amelyik az első védekező kört megnyeri. Ugyanez igaz erre az új rendszerre is.
Az új rendszer kevésbé lesz zavaró a nézők számára, mivel a csapatok nem fognak minden körben oldalt cserélni. Hasonlóképpen ez lehetőséget kell teremtsen a csapatoknak stratégiájuk menet közben történő változtatására, anélkül, hogy át kellene állítaniuk gondolkodás módjukat minden körben támadóról védekezőre.

Objective rotation

Az objektum cserére két beállítás van: Win és Play.
A Play a jelenlegi megvalósítás, ahol ha egy csapat nyer egy objectiven, X számú kört kell játsszon más helyeken, hogy újra választhassák azt.
A Win egy alternatív beállítás, ahol ha egy csapat nyer egy adott objectiven, X számú kört kell nyerjen más helyeken, hogy újra játszhasson az elsőn. Egy másik helyen való vereség, nem oldja fel az előzőleg megnyert objectivet!
Az új stílusú objektum cserével (név szerint Rounds Won), a csapatoknak megadott számú kör megnyerésére lesz szükségük más bombsite-okon, mielőtt visszatérhetnek arra a helyre, ahol előzőleg nyertek. Ez megelőzi, hogy a csapatok egyszerűen kijátsszák a köröket és szerezzenek egy vereséget, mielőtt visszatérnek arra a helyre, ahol már egyszer nyertek.

Forrás

%d blogger ezt szereti: