Loading…

Üdvözlünk az oldalon!

ESL Magyar szekció

ROG Strix Fusion 500 Headset teszt

Lehetőséget kaptunk az Asus Magyarországtól, hogy kipróbálhassuk a nemrégiben megjelent Gamingre tervezett headsetjüket. Ez a füles mondhatni egy régebbi verzió átdolgozása és újabb kiadása.

Mit is találunk a dobozban?

A headsetünk két darab (egy pár) cserélhető fülpárnával érkezik, valamint a szokásos alapfelszerelésekkel. (USB kábel és útmutató) A dobozba belenézve a fejhallgató minimalista, de még is különleges látványa tárul elénk.

A Fusion 300-hoz képest milyen változásokat tapasztalhatunk?

Az új kiadásnál már csak a 2.0-ás USB csatlakozót kaptuk meg, valamint a füles bal oldalán egy érintő felületet, amivel tudjuk vezérelni. Ezen kívül pedig megtalálható ebben a fülesben is az az újdonság ami szinte minden új ASUS termékben benne van ez pedig nem más mint az RGB led-ek, így az AURA sync segítségével minden perifériánkat össze tudjuk hangolni. Ezt az összehangolás már nem csak a számítógépen keresztül tehetjük meg, mivel az ASUS-nál gondoltak arra, hogy egy rendezvényen több fülest is egyszerre kell kalibrálni, ezért most már a színek beállítását megtehetjük a telefonunkkal egy szimpla Bluetooth kapcsolat segítségével a ROG applikációján keresztül.

A fejhallgató rendelkezik virtuális 7.1 funkcióval, ami az előző verzióban is megtalálható volt, azonban most egy másfajta technikai megvalósítással tették mégjobbá ezt a funkciót. Ezek mellett a tulajdonságok mellett természetesen rendelkezik beépített mikrofonnal is, amit ha nem használunk akkor szinte észrevehetetlenné tehetünk.

Gondolom sokatok érdeklődését felkeltette, hogy mit kereshet egy headseten érintő felület. Az érintő felülettel vezérelhető a füles hangereje, de például zeneszámokat is tudunk vele léptetni anélkül, hogy a számítógépünket vagy a konzolunkat használnánk. Nem csak PC, hanem PS4 kompatibilitást is kapunk az új verzióval. A gombok nélkül a fejhallgató szerintem mégjobban a minimalista stílust mutatja és egy eleganciát kölcsönöz neki, már amennyire egy Gaming headsetnek elegánsnak kell lenni.

A hangerő szabályzása érintéssel történik. Amennyiben felfelé mozgatjuk a kezünket a windows hangsávján emelhetünk, amennyiben oldalra húzzuk, abban az esetben pedig a zeneszámok között tudunk léptetni. A headseten egy darab gomb található méghozzá a hátulján, ami a 7.1 bekapcsolására szolgál.

Amióta nálunk van a füles több játékban is kipróbáltuk már. Elsősorban amit tapasztaltunk az az erő. Más fejhallgatókhoz képest sokkal erőteljesebb és intenzívebb hanghatásokat tapasztalhattunk. Rainbow Six-ben kipróbáltuk, hogy milyen 7.1 beállítással és alap beállítással játszani és meglepődve tapasztaltuk, hogy milyen részletességgel hallhatunk mindent sztereóban is, de természetesen a 7.1-nél értük el a várt hatást. Sok embertől hallottuk már, hogy ebben a játékban elég nehéz megállapítani azt, hogy egy hang fentről vagy lentről szól. Ezzel kapcsolatban volt olyan headset amivel én is így voltam, viszont ezzel az első pár órás hozzászokás után mindent pontosan be tudtam határolni. Ahogy azt említettem nem csak Rainbow Sixben teszteltük le a fülest, hanem például PUBG-ben is, mivel szintén olyan fontos ott is a hallás mint R6-ban. A hangok részletessége ott is meglepően nagy volt és a lövések hangját szinte fok pontosságra meg lehetett mondani.

Mivel ez egy gamingre tervezett füles ezért sokan kérdezhetitek, hogy zenehallgatásra is alkalmas e. Én rengeteget hallgatok zenét és mindig olyan fejhallgatókat próbálok keresni, amellyel minden kiélvezhető lesz. A zenék amiket a headsettel teszteltünk nem Youtuberól vagy más platformról lettek választva, hanem stúdió minőségű hangfileokat játszottunk le, hogy megtudjuk azt, hogy mennyire is lehet jó hangzása egy főként játékokra készített perifériának. A zenei élmény is pont ugyan olyan kimagasló, mint amit a játékok terén tapasztaltunk.

A tapasztalatokat összegezve, ez egy olyan középkategóriás headset, ami árérték arányban megfizethető és ezért az összegért az elvárt élvezetet és minőséget nyújtja.

A headset hivatalos gyártói oldala IDE KATTINTVA elérhető, ahol mégtöbb információt megtudhattok a headsetről.

%d blogger ezt szereti: